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May 22, 2006   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 1, Chapter 3, Article 3.11.1,1 
 
 
A question was been raised by a Council Member on how many Judges are required for 
Arrowhead Field Tournaments. 
 
Response from the Judges Committee and the Field Archery Committee, in 
coordination with the C&R Committee:  
The Field Committee, the Judge Committee and the C&R Committee are unanimous that 
the World Championship rules 3.11.1.1 and the rules of 9.9.1.1 apply to major 
international events only. Since many decisions are made by the archers themselves now 
for normal FITA Arrowhead Tournaments (FITA Award tournament) the required 
number of judges can be reduced. 
To allow proper tournament control and give flexibility to the organizers a minimum of 3 
judges per course of 24 targets, or 1 judge per 8 targets is sufficient. 
For local tournaments the rules of the Member Association apply. 
 
Judge Committee, 14 May 2006 
Field Archery Committee, 16 May 2006 
Coordinated and approved by C&R Committee, 22 May 2006 
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Book 4, Chapter 9, Article 9.9.1.1 
 
 
A question was been raised by a Council Member on how many Judges are required for 
Arrowhead Field Tournaments. 
 
Response from the Judges Committee and the Field Archery Committee, in 
coordination with the C&R Committee:  
The Field Committee, the Judge Committee and the C&R Committee are unanimous that 
the World Championship rules 3.11.1.1 and the rules of 9.9.1.1 apply to major 
international events only. Since many decisions are made by the archers themselves now 
for normal FITA Arrowhead Tournaments (FITA Award tournament) the required 
number of judges can be reduced. 
To allow proper tournament control and give flexibility to the organizers a minimum of 3 
judges per course of 24 targets, or 1 judge per 8 targets is sufficient. 
For local tournaments the rules of the Member Association apply. 
 
Judge Committee, 14 May 2006 
Field Archery Committee, 16 May 2006 
Coordinated and approved by C&R Committee, 22 May 2006 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


