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Book 2, Chapter 7, Article 7.3.3.1 
 
 
A question was raised by a FITA Member Federation on the possibility to get an accurate 
but simple definition of the Compound bow. 
 
  
Response from the Technical Committee:  
A Compound Bow can be of the traditional riser design or of a shoot-through design. Its 
draw weight and length can mechanically vary through a system of pulleys, cables, wheels 
and/or cams. The bow is braced by a bowstring which is attached to one or a combination 
of the components mentioned and/or directly to the limb tips. In operation, it is held in one 
hand by the handle (grip) and not supported by other means. Occasional bow arm contact 
by cables or a bows structural brace is acceptable (see 7.3.3.1.3). 
 
 
Technical Committee, 17 May 2006 
Approved by C&R Committee, 22 May 2006 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SiretLuik
No longer in effect SMALL
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Book 3, Chapter 8, Article 8.3.2.1 
 
 
A question was raised by a FITA Member Federation on the possibility to get an accurate 
but simple definition of the Compound bow. 
 
  
Response from the Technical Committee:  
A Compound Bow can be of the traditional riser design or of a shoot-through design. Its 
draw weight and length can mechanically vary through a system of pulleys, cables, wheels 
and/or cams. The bow is braced by a bowstring which is attached to one or a combination 
of the components mentioned and/or directly to the limb tips. In operation, it is held in one 
hand by the handle (grip) and not supported by other means. Occasional bow arm contact 
by cables or a bows structural brace is acceptable (see 7.3.3.1.3). 
 
 
Technical Committee, 17 May 2006 
Approved by C&R Committee, 22 May 2006 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



INTERPRETATIONS 
FITA CONSTITUTION AND RULES 

 

May 22, 2006   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 4, Chapter 8, Article 9.3.1.3 
 
 
A question was raised by a FITA Member Federation on the possibility to get an accurate 
but simple definition of the Compound bow. 
 
  
Response from the Technical Committee:  
A Compound Bow can be of the traditional riser design or of a shoot-through design. Its 
draw weight and length can mechanically vary through a system of pulleys, cables, wheels 
and/or cams. The bow is braced by a bowstring which is attached to one or a combination 
of the components mentioned and/or directly to the limb tips. In operation, it is held in one 
hand by the handle (grip) and not supported by other means. Occasional bow arm contact 
by cables or a bows structural brace is acceptable (see 7.3.3.1.3). 
 
 
Technical Committee, 17 May 2006 
Approved by C&R Committee, 22 May 2006 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


