
INTERPRETATIONS 
FITA CONSTITUTION AND RULES 

 

September 19, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 1, Article 3.19 
 

 

A question was raised by a Member Association on whether an archer who has had an 
equipment failure is allowed to go to the practice field to shoot a few arrows to check his 
equipment right after he has fixed it and during the competition. 
  

Response from the Constitution & Rules Committee:  
The C&R Committee is unanimous that no practice arrows are allowed during the 
competition. 
 

C&R Committee, 19 September 2007 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



INTERPRETATIONS 
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September 19, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 2, Article 7.4.2.4 
 

 

A question was raised by a Member Association on whether an archer who has had an 
equipment failure is allowed to go to the practice field to shoot a few arrows to check his 
equipment right after he has fixed it and during the competition. 
  

Response from the Constitution & Rules Committee:  
The C&R Committee is unanimous that no practice arrows are allowed during the 
competition. 
 

C&R Committee, 19 September 2007 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



INTERPRETATIONS 
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September 19, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 3, Article 8.4.2.4 
 

 

A question was raised by a Member Association on whether an archer who has had an 
equipment failure is allowed to go to the practice field to shoot a few arrows to check his 
equipment right after he has fixed it and during the competition. 
  

Response from the Constitution & Rules Committee:  
The C&R Committee is unanimous that no practice arrows are allowed during the 
competition. 
 

C&R Committee, 19 September 2007 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



INTERPRETATIONS 
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September 19, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 4, Article 9.5.1.7 
 

 

A question was raised by a Member Association on whether an archer who has had an 
equipment failure is allowed to go to the practice field to shoot a few arrows to check his 
equipment right after he has fixed it and during the competition. 
  

Response from the Constitution & Rules Committee:  
The C&R Committee is unanimous that no practice arrows are allowed during the 
competition. 
 

C&R Committee, 19 September 2007 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


