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December 18, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 2, Article 7.4.2.3 
 
A question was raised by the FITA Council regarding the number of arrows that an 
athlete is to shoot in the first end following the athlete having shot one ore more arrows 
on the competition field after the DOS has officially closed the practice session or during 
the breaks between distances or rounds in violation of the C&R article referred to above. 
 
The Constitution and Rules Committee finds that the question presented is within the 
terms of reference of the Target Archery Committee and has determined that the 
following interpretation of the Target Archery Committee is not contrary to the existing 
rules or Congress decisions. 
 
Response from the Target Archery Committee: 
If an athlete violates such rule by shooting an arrow on the competition field after being 
closed or during the breaks between distances or rounds, he or she should shoot the full 
end (3 or 6 arrows) in the next official end and lose the highest scoring arrow of that end. 
If the athlete shoots a second arrow (or more) in violation of such rule, he or she loses the 
second highest scoring arrow (and so on for each arrow shot on the competition field 
after being closed). 
 
 
FITA Target Archery Committee, 17 December 2007 
Approved by the FITA C&R Committee, 18 December 2007 
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December 18, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 2, Article 7.8.2.4 
 
A question was raised by the FITA Council regarding the number of arrows that an 
athlete is to shoot in the first end following the athlete having shot one ore more arrows 
on the competition field after the DOS has officially closed the practice session or during 
the breaks between distances or rounds in violation of the C&R article referred to above. 
 
The Constitution and Rules Committee finds that the question presented is within the 
terms of reference of the Target Archery Committee and has determined that the 
following interpretation of the Target Archery Committee is not contrary to the existing 
rules or Congress decisions. 
 
Response from the Target Archery Committee: 
If an athlete violates such rule by shooting an arrow on the competition field after being 
closed or during the breaks between distances or rounds, he or she should shoot the full 
end (3 or 6 arrows) in the next official end and lose the highest scoring arrow of that end. 
If the athlete shoots a second arrow (or more) in violation of such rule, he or she loses the 
second highest scoring arrow (and so on for each arrow shot on the competition field 
after being closed). 
 
 
FITA Target Archery Committee, 17 December 2007 
Approved by the FITA C&R Committee, 18 December 2007 
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December 18, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 3, Article 8.4.2.3 
 
A question was raised by the FITA Council regarding the number of arrows that an 
athlete is to shoot in the first end following the athlete having shot one ore more arrows 
on the competition field after the DOS has officially closed the practice session or during 
the breaks between distances or rounds in violation of the C&R article referred to above. 
 
The Constitution and Rules Committee finds that the question presented is within the 
terms of reference of the Target Archery Committee and has determined that the 
following interpretation of the Target Archery Committee is not contrary to the existing 
rules or Congress decisions. 
 
Response from the Target Archery Committee: 
If an athlete violates such rule by shooting an arrow on the competition field after being 
closed or during the breaks between distances or rounds, he or she should shoot the full 
end (3 or 6 arrows) in the next official end and lose the highest scoring arrow of that end. 
If the athlete shoots a second arrow (or more) in violation of such rule, he or she loses the 
second highest scoring arrow (and so on for each arrow shot on the competition field 
after being closed). 
 
 
FITA Target Archery Committee, 17 December 2007 
Approved by the FITA C&R Committee, 18 December 2007 
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December 18, 2007   INTERPRETATIONS OF RULES 
 

Book 3, Article 8.8.2.4 
 
A question was raised by the FITA Council regarding the number of arrows that an 
athlete is to shoot in the first end following the athlete having shot one ore more arrows 
on the competition field after the DOS has officially closed the practice session or during 
the breaks between distances or rounds in violation of the C&R article referred to above. 
 
The Constitution and Rules Committee finds that the question presented is within the 
terms of reference of the Target Archery Committee and has determined that the 
following interpretation of the Target Archery Committee is not contrary to the existing 
rules or Congress decisions. 
 
Response from the Target Archery Committee: 
If an athlete violates such rule by shooting an arrow on the competition field after being 
closed or during the breaks between distances or rounds, he or she should shoot the full 
end (3 or 6 arrows) in the next official end and lose the highest scoring arrow of that end. 
If the athlete shoots a second arrow (or more) in violation of such rule, he or she loses the 
second highest scoring arrow (and so on for each arrow shot on the competition field 
after being closed). 
 
 
FITA Target Archery Committee, 17 December 2007 
Approved by the FITA C&R Committee, 18 December 2007 


