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Book 2, Article 7.6.5.2 
 

Some questions were raised by a FITA Member Association on ties for entries to the 
Elimination Round. 
 
The Constitution and Rules Committee finds that the questions presented to be within the 
terms of reference of the Target Archery Committee. 
The Constitution and Rules Committee has determined that the following interpretations 
of the Target Archery Committee are not contrary to the existing rules or Congress 
decisions. 
 
Responses from the Target Archery Committee: 
 
Question 1: 
What are the target arrangements to be used for breaking of ties for entrance to the 
Elimination Rounds when the FITA 70 meter Round (or the FITA 60 meter Round for 
Cadets) is used for the qualification round?  Are they the same as expressed in Book 2, 
7.6.5.2.1 after the outdoor target round with the exception that the 70 meter or 60 meter 
distance is used? 
Response: 
Yes, it will be the last distance shot and the provisions will be the same in terms of the 
target being neutral.  For a team, they will shoot one target per team. 
 
Question 2: 
When a FITA Outdoor Target Archery Round is shot as a qualification round in reverse 
order (shortest distance first) (as permitted by Book 1, 4.5.1.2), at what distance and 
target arrangements will tie breaking shoot-offs be shot for entrance to the Elimination 
Rounds?  Are they the same as expressed in Book 2, 7.6.5.2.1 for the 30 meter distance 
except that they would be shot at the last distance (e.g. 90 meter or 70 meter)? 
Response: 
Yes, in that case the shoot-off would take place at 90 meters or 70 meters. 
 
Question 3: 
There is no specification of how a shoot-off is to be conducted when it is breaking a tie 
for teams or individuals to enter the Elimination Round.  The specifications for shoot-offs 
(e.g. one arrow per athlete, etc.) occur under the sections on breaking match play ties 
(Book 2, 7.6.5.2.2 Individuals (Match play): and 7.6.5.2.3 Teams (Match play):).  Is the 
same format as specified for Match play to be used also for other shoot-offs ? 
Response: 
The shoot-off procedure is the same as for individuals in Match play. For teams, all three 
team members would shoot at the same time and the time limit is 40 seconds. 
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Question 4: 
What are the tie-breaking target arrangements and procedures for deciding medal 
placements when a tournament does not have Match play to decide the medals (e.g. only 
the Outdoor Target Round or the FITA 70 meter Round is used to decide medals?)  Are 
they the same as expressed in Book 2, 7.6.5.2.1, 7.6.5.2.2, and 7.6.5.2.3? 
Response: 
They would be as expressed in Book 2, 7.6.5.1. 
 
 

FITA Target Archery Committee, 13 June 2008 
Approved by the FITA C&R Committee, 18 June 2008 
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Book 3, Article 8.6.5.1 & 8.6.5.2 
 

Some questions were raised by a FITA Member Association on ties for entries to the 
Elimination Round. 
 
The Constitution and Rules Committee finds that the questions presented to be within the 
terms of reference of the Target Archery Committee. 
The Constitution and Rules Committee has determined that the following interpretations 
of the Target Archery Committee are not contrary to the existing rules or Congress 
decisions. 
 
Responses from the Target Archery Committee: 
 
Note: questions and responses 1 and 2 in reference to the interpretation of Book 2, Article 
7.6.5.2 have been omitted since they do not relate to Book 3 
 
Question 3: 
There is no specification of how a shoot-off is to be conducted when it is breaking a tie 
for teams or individuals to enter the Elimination Round.  The specifications for shoot-offs 
(e.g. one arrow per athlete, etc.) occur under the sections on breaking match play ties 
(Book 3, 8.6.5.2.1 Individuals (Match play): and 8.6.5.2.2 Teams (Match play):).  Is the 
same format as specified for Match play to be used also for other shoot-offs?  
Response: 
The shoot-off procedure is the same as for individuals in Match play. For teams, all three 
team members would shoot at the same time and the time limit is 40 seconds. 
 
 
Question 4: 
What are the tie-breaking target arrangements and procedures for deciding medal 
placements when a tournament does not have Match play to decide the medals (e.g. only 
the Indoor Target Round is used to decide medals)?  Are they the same as expressed in 
Book 3, 8.6.5.2? 
Response: 
They would be as expressed in Book 3, 8.6.5.1 
 
 

FITA Target Archery Committee, 13 June 2008 
Approved by the FITA C&R Committee, 18 June 2008 


