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Book 4, article 9.3.1.4 and Book 5, article 11.10.3.4.1 
The Norwegian Archery Federation has requested an interpretation on whether a 
longbow can be a take down bow. 

 

The Constitution and Rules Committee finds the question presented to be within terms of 
reference of the Technical Committee. 
 
The Constitution and Rules Committee has determined that the following interpretation 
of the Technical Committee is not contrary to the existing rules or Congress decisions. 
 

 

Response from the Technical Committee: 
A Longbow is described under athletes’ equipment in Book 4 , article 9.3.1.4 and Book 5, 
article 11.10.3.4.1 as follows: “The bow will correspond to the traditional form of a long 
bow…”   A majority of the Technical Committee has concluded that a takedown bow 
which meets this requirement when assembled is a longbow for purposes of these articles.  
As long as the bow has the traditional form of a longbow as is currently allowed in 
various FITA competitions, and does not deviate from this principle, the Technical 
Committee believes that a takedown longbow is acceptable.  
 
 
FITA Technical Committee, 5 February 2010 
Approved by the FITA C&R Committee, 11 February 2010 
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