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Book 4, Chapter 9, Article 9.3.6.2.2  
Archery Australia Inc. has requested an interpretation of whether or not the added 
weight, as shown on the picture below is legal. 

 

The Constitution and Rules Committee finds the question presented to be within terms of 
reference of the Technical Committee. 
The Constitution and Rules Committee has determined that the following interpretation 
of the Technical Committee is not contrary to the existing rules or Congress decisions. 
 

 

Response from the Technical Committee: 
 
The Technical Committee is unanimous in concluding that the system of weight 
attachment shown in the attached photo is considered legal. However, due to the nature of 
how weights are attached to bows in the Bare Bow Division, each newly developed 
system should be reviewed on a case by case basis.   
 
Reason: The system shown borders on legal vs. illegal due to the attachment system. The 
weight is not attached directly to the riser as required in article 9.3.6.2.2, but rather 
through two “Eyebolts” attached to the bows existing stabilizer inserts. However, due to 
the method of attachment and short length of the connecting bolts, the design is 
considered a weight rather than a stabilizer and does not violate the intent of the rule.  
 
 
FITA Technical Committee, 6 October 2009 
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