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Book 2, Article 7.3.1.1 
Book 3, Article 8.3.1.1 
Book 4, Article 9.3.1.1 
 
 
An Executive Board member has requested an interpretation on whether the new Fivics 
riser, with the grip that moves with a spring is legal. 
 
The Constitution and Rules Committee finds the question presented to be within the 
terms of reference of the Technical Committee. 
 
The Constitution and Rules Committee has determined that the following interpretation is 
not contrary to the existing rules or Congress decisions.  
 
 

Response from the Technical Committee: 
 
The Technical Committee unanimously agrees that to allow the use of a spring loaded 
bow grip as shown in the example from the FIVICS company. The grip mechanism does 
not violate any World Archery equipment rules and should be allowed for use in 
competition where the recurve bow is allowed.  
 
 
 
 
 
 
World Archery Technical Committee, 17 January 2012 
Approved by the World Archery C&R Committee, 17 January 2012 
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