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Book 2, article 7.6.5.2 
A Council Member has requested an interpretation on whether there should be a shoot-
off for the 8th place when using the 1/48 match play table since the top 8 start competing 
in 1/16 and have a clear advantage over the archers in 9th position and beyond. 

 

The Constitution and Rules Committee finds the question presented to be within terms of 
reference of the Target Committee. 
 
The Constitution and Rules Committee has determined that the following interpretation 
of the Target Committee is not contrary to the existing rules or Congress decisions. 
 

 

Response from the Target Committee: 
The Target Committee unanimously agrees that the same logic for determining 
the last qualifying position of the 104th place should apply for the 8th place since 
the impact on the competition has the same value. Therefore a single arrow 
shoot-off should be shot for all people tied for 8th place at the last distance shot 
independent of the number of 10s or Xs.  
After the shoot-off they will be ranked based on 10s and Xs and in case of further 
tie a coin toss will decide. 
 
 
FITA Target Committee, 25 April 2011 
Approved by the FITA C&R Committee, 27 April 2011 
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