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Book 5, Articles 33.5.7.1 and 33.5.7.6 
Archery Great Britain has requested an interpretation whether in the Recurve Target 
Bow and Compound Target Bow classes of flight archery, an athlete may use custom 
made arrows or lightweight composite arrows similar to those used with Flight Recurve 
and Flight Compound bows?  
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Technical Committee.   
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Technical Committee: 
 
It is the majority decision of the Technical Committee that the Compound Target Bow 
Division and the Recurve Target Bow Division in World Archery, Flight Archery events 
must use “their own standard length target arrows” as described in Book 5, Article 
33.5.7.1, bullet point #7 and Article 33.5.7.6, bullet point #3 (“standard target arrows 
only are allowed without restriction in vane selection”).  Both rules are clear and 
compatible in their statement that only normal target arrows used for the purpose of target 
archery are allowed in these specific divisions.  Arrows for both divisons must be 
commercially available target arrows, including commercially available arrow points, 
although point weight is not restricted.   
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