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Book 3, Chapter 11, Article 11.1. 3, Book 4, Chapter 22, Articles 
22.1 and 22.3 
USA Archery has requested an interpretation on whether the arrow rest shown below is 
allowed in the Recurve and the Barebow Divisions. 
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Technical Committee. 
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Technical Committee: 
 
It is the decision of the Technical Committee that the arrow rest shown in the photo 
below is legal in the Recurve and Barebow divisions. Arrow rests with multiple contact 
points have been used successfully in World Archery events for decades. As long as the 
contact points for the arrow rest stay within the required distance back from the pivot 
point of the bow grip (4 cm recurve, 2 cm barebow), the Technical Committee considers 
it legal. 
 
World Archery Technical Committee, 15 April 2015 
Approved by the World Archery C&R Committee, 16 April 2015 
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