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Book 3, Article 11.1 
USA Archery has requested an interpretation on whether the limb vibration dampening 
device shown below is permitted in the Recurve Division. 
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Technical Committee. 
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Technical Committee: 
 
It is the unanimous decision of the Technical Committee that the limb vibration 
dampening device in question is legal for the Recurve Division.  
 
Additionally, should the question arise, the Technical Committee believes the device 
does not provide any additional aid in offering bowstring alignment.  This decision 
follows the interpretation of the Technical Committee interpretation dated April 23, 2012 
concerning the location of a stabilizer on the upper inside of the riser.  
 
The only stipulation is that the bowstring of the bow may not touch the dampening device 
or devices when the bow is at its static resting brace height. That is, when the bow is 
strung, but not being shot, the bowstring may not be in contact with the dampening 
device/s at brace height.  
 
 
World Archery Technical Committee, 27 November 2013 
Approved by the World Archery C&R Committee, 11 December, 2013 
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