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Book 3, Chapter 11 
The Barbados Archery Association has requested an interpretation as to whether an 
athlete must have a minimum number of arrows in order to enter a tournament.  
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Judges Committee.  
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Judges Committee: 
 
There are no requirements in the rules with regard to the minimum number of arrows, 
except from the fact that ends are described as 3 or 6 arrows respectively. 
Practically, unshot arrows constitutes misses. 
 
Athletes who are competing in the finals where there are agents and arrows runners 
should be aware that it is possible that their  arrows are not be returned before the next 
time they shoot.  For example, in such a situation, an athlete may be required to shoot six 
arrows before his arrows are returned.  This is to keep the event on schedule and is 
determined by the tournament organizer.  Accordingly, the athlete should have sufficient 
arrows.  If he does not, the match will not be delayed while the arrows are returned, and 
the athlete will be treated as shooting a miss for those arrows not shot.  For example, 
assume that the athlete only has 5 arrows,  after each athlete has shot three arrows, those 
arrows will be scored and pulled by the athlete's agent.  The athlete will then be expected 
to shoot another 3 arrows before having his arrows returned.  If he only has 2 other 
arrows, he will be treated as having a miss. 
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