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Book 4,  Article 22.4.3.1 
Archery Austria has requested an interpretation on whether the arrow rest shown below 
is allowed in the Instinctive Bow Division. 
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Technical Committee after consultation with the 
Field Archery Committee. 
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Technical Committee: 
 
It is the majority decision of the World Archery Technical Committee that the arrow rest 
shown below is not legal in the Instinctive Bow Division. The arrow rest in question 
contravenes Article 22.4.3.1.  The rest is not a simple plastic “industry standard” glued 
rest and does not conform to material placed on the bow shelf. The arrow rest constitutes 
a two part rest that may also aid in aiming and arrow clearance through the gap between 
the two rest components. 
 
 
 
World Archery Technical Committee, 16 August 2013 
Approved by the World Archery C&R Committee, 18 August 2013 
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