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Book 3, Article 11.1.5 and Book 4, Article 22.1.5.4 
Archery Australia Inc. has requested an interpretation on whether the sight aperature 
shown below  is allowed in the Recurve Division.. 
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Technical Committee after consultation with the 
Field Archery Committee. 
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Technical Committee: 
 
It is the unanimous opinion of the Technical Committee that the sight aperture submitted 
by Archery Australia Inc. and shown in the photo below is not legal for competition in 
the Recurve Division of World Archery.  It is our opinion that the vertical line in the 
aperture could be used as a means of leveling and would contravene Book 3, Article  
11.1.5.1. In Field Archery, it is our opinion that the sight could also be used as a means 
for estimating distance and therefore would be in violation of Book 4, Article 22.1.5.4. 
 
 
World Archery Technical Committee, 20 August 2012 
Approved by the World Archery C&R Committee, 22 August 2012 


