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Book 3, Article 11.2 
Book 4, Article 22.2  
 
A question was raised by Archery Australia on whether the compound bow depicted 
below (see photos attached) is permitted in for Target, Field or 3D Archery competition.  
 
The Constitution and Rules Committee finds the question presented to be within terms of 
reference of the Technical Committee. The Constitution and Rules Committee has 
determined that the following Interpretation of the Technical Committee is not contrary 
to the existing rules or Congress decisions. 
 
Response from the Technical Committee: 
 
It is the unanimous opinion of the Technical Committee that the “compound bow” 
depicted in the YouTube video www.youtube.com/watch?v=rdtU9mflqxo is in actuality a 
vertical crossbow. Regardless of the unique design of this device, it is a crossbow and can 
be completely operated with one hand by a statically held string and released with a 
trigger device. Furthermore, the bow can remain loaded and ready to fire without being 
held at all. The design and the fact that the bow can remain “charged” and ready for 
activation without the need of a human to hold it at full draw, places this type of 
mechanism into the category of crossbow.  
 
This device is not legal in any division of World Archery.  
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