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Book 4, Articles 23.1.2 and 23.1.3 
The Swedish Archery Federation  has requested an interpretation as to the number of 
athletes who  shoot at each peg in 3D events and, if more than one, the shooting  position 
of the athletes at the peg in 3D events.   
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the  Field Archery Committee.   
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 

Response from the Field Archery Committee: 
 
It is decision of the Field Archery Committee that Book 4, Article 23.1.3 provides that in 
3D events, the first two athletes of the group go forward to the pegs to shoot, the athlete 
with the lowest competitor number on the left peg and the athlete with the higher number 
at the right peg.  Safety  requires that an athlete may only stand behind the peg as 
permitted in Book 4, Article 23.1.2 when the athlete is shooting alone at a peg and 
standing behind the peg does not cause a safety concern with respect to any person.    
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